Verzamelen die warmte!

De Dakcollector helpt om op een verantwoorde manier met ons milieu om te gaan. En gelukkig willen steeds meer mensen dat. Net als wij. Het opwekken van duurzame energie kan op verschillende manieren. Wij doen dat via het dak. De dakcollector past in dat plaatje. Door gebruik te maken van wat moedertje aarde ons te bieden heeft.

 

De Dakcollector haalt zonnewarmte of juist kou uit de dakbedekking. Deze techniek kan voor diverse doelen ingezet worden. De temperaturen op het dak kunnen flink schommelen. Nu meer dan ooit. In de zomer kunnen de mussen dood van het dak vallen en in de winter is het soms klappertanden geblazen. Tegelijkertijd kunnen de winters nat en zacht zijn. Wat als je deze warmte of kou om kan zetten in duurzame energie? Zou mooi zijn, zul je antwoorden. En het kan ook nog. De Dakcollector maakt namelijk gebruik van de vrije energie boven je eigen dak. En volgens TNO levert de Dakcollector zelfs tot 65% meer rendement op dan soortgelijke systemen. Wat? Je hebt nog geen Dakcollector?

 

Verwerking Dakcollector

Ook de verwerking is meer dan aangenaam. Eenvoudig ook, omdat de elementen prefab worden gemaakt onder geconditioneerde omstandigheden. De energiestrip met koperen buizen worden ingebed in een PIR-schuim, dat deel uitmaakt van de isolerende laag van het dak. Hieronder bevindt zich een laag dakbedekking en bovenop de buizen en isolatie ligt een EPDM dakbedekking.

 

Voordelen

De Dakcollector is de derde generatie energiedak en geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De voordelen - soms zijn  ze een beetje technisch - op een rijtje:

  • Tot 65% meer rendement dan bestaande systemen (TNO)
  • Slim product door synergie van bestaande materialen
  • Flexibel in te passen in energiesystemen zoals warm tapwater, warmtepomp en
    ondergrondse energieopslag
  • Snelle terugverdientijd, zelfs zonder subsidie
  • Licht in gewicht (ca. 3,1 kg per m²)
  • Warmte- en koudewinning (ideaal voor nulbalans wko)
  • Positieve invloed op EPC of energielabel.

Nor meer voordelen

De rij van voordelen werd veel te lang om in één ademteug te kunnen lezen. daarom hebben we die voordelen voor je opgesplitst. We gaan verder:

 

  • Geen kunststof (isolator) maar aluminium en koperen (geleiders) bestanddelen.

  • Gebruik van pir-isolatie in plaats van ps-isolatie. Hierdoor zal er minder warmteverlies optreden tijdens het transport van de opgewarmde vloeistof.

  • Ca. 10% van de vloeistof noodzakelijk per m². Hierdoor kan er een kleinere pomp worden geïnstalleerd en zal de vloeistof vijf maal sneller opgewarmd worden.

  • De EPDM-toplaag is direct verkleefd op de aluminium geleidingsplaat. Hierdoor is er geen overgangsweerstand. Ook hierdoor minder warmteverlies.

 

Adresgegevens

Locatie De Meern

Veldzigt 58b
3454 PW De Meern

T: 030 - 264 20 60
E: info@mastum.nl


Locatie Waddinxveen

Coenecoop 23
2741 PG Waddinxveen

T: 0182 - 23 20 22
E: info@mastum.nl


Offerte aanvragen

Openheid, duidelijkheid en vooral antwoord op uw vraag. Dat zijn de kenmerken van de offertes van MASTUM. Neem de proef op de som!

 

Neem contact met ons op